Siirry pääsisältöön

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus!


Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään.



Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää?


1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin.

Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se haluaa pitää kiinni vanhasta. Kehon asettuessa tietosiesti lepoon, hengitys asettuu syvemmin kudoksiin ja hapetus elimistössä paranee. Mieli seuraa automaattisesti kehoa ja hengitystä. Sen vuoksi joogassa on mahdollista saavuttaa mielen hiljaisuutta, rauhoittumista ja tasapainoa.


2. Tutkimusten mukaan jooga vähentää stressihormonien määrää kehossa

Joogaharjoituksen on tutkitusti huomattu vähentävän stressihormonien määrää kehossa. Sen vuoksi jooga toimii pitkäntähtäimen stressin huoltajana, se vähentää stressiä jatrkuvasti kehosta ja säännöllisesti harjotiuettuna käytännössä estää epäterveellisen korkean stressitason ilmentymisen.


3. Joogan avulla opit rentoutumaan ja ennaltaehkäisemään epäterveellistä stressiä

Joogaharjoituksen avulla opit tietoista rentoutumista ja pysähtymistä. Se on taito, jonka kaikki voivat oppia, oli sitten luontaisetsi miten tulinen ja sähäkkä tahansa! Rentoutuminen on myös kehotettävissä oleva taito, jonka voit ottaa mukaasi ihan joka paikkaan!

Syvän hengityksen oppiminen joogan avulla tuo kudoksiin tilaa ja auttaa kehoa pysymään rennompana ja joustavampana kaikissa arkisissa tilanteissa. Joogan mukanaan tuoma mielen rauhoittuminen siirtyy vähitellen joogamatolta arkeen. Ensin pienen pieninä hetkinä ja sitten vähitellen osaksi tavallista elämääsi!


Kaikki Sanmayassa opettatavat joogatunnit sisältävät pitkän loppurentoutuksen ja hengityksen asteittaisen harjoittelemisen.

Erityisesti pysähtymiseen ja rentoututmiseen painottuvat tunnit ovat Zenhatha ja yinjooga-tunnit. 


Kaikki tuntimme löytyvät täältä: https://www.sanmaya.fi/viikkotunnit2


Mukaan voit tulla milloin vain! Kaikki tuntimme nyt myös etänä Zoomin kautta!

Lue lisää nettisivuiltamme www.sanmaya.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kundaliinijoogan ja meditaation hyötyjä

KUNDALIINIJOOGAN JA MEDITAATION HYÖTYJÄ Vuonna 2006 odottaessani ensimmäistä lastani, olin 22-vuotias ja sisältä ihan rikki. Olin ahdistunut, pihalla itseni kanssa, superkiireinen ja elämän hallinta hukassa. Käytin päihteitä ja kärsin syömisongelmista, mässäilin ja oksentelin. Raskauden myötä halusin alkaa voimaan paremmin. Päätin kokeilla joogaa, koska oletin sen olevan riittävän helppoa ja kevyttä liikuntaa. Ensimmäisestä tunnista lähtien joku sisällä kolahti. Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006 saakka. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa Jon Kabat-Zinnin metodeilla sekä Suomen joogaliiton opettamana. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Opin ottamaan rennommin ja arvostamaan fyysistä kehoani. Opin ehkä hitusen itsekin arvostamista ja myötätuntoa itseäni kohtaan. Edelliset kuusi vuotta olen aktiivises...

Miksi jooga auttaa fyysiseen kipuun?

Kolme syytä miksi rentouttava jooga auttaa fyysisissä kivuissa? Arkielämä haastaa kehoamme. Yksipuolinen liikunta, toistuvat liikeradat, virheasennot ja levon puute vaikuttavat fyysiseen kehoomme, jolloin keho jäykistyy ja saatamme kehittää erilaisia kiputiloja. Niska jumittaa, selkään sattuu, hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti. Kun keho alkaa kokea kipua, mielikin alkaa jäykistyä, ja on entistä hankalampi rentoutua. Välttelemme kivun kokemusta, ja keho jäykistyy lisää. Kehä on valmis, ja kipu lisääntyy, vaikka me vain haluaisimme parantua kivusta. MITEN JOOGA VOI AUTTAA? 1. Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Me olemme kokonaisuus, kehomme ja mielemme yhdistyvät toisiinsa hengityksen avulla. Rentouttavassa joogassa pyritään rentouttamaan keho, mieli ja hengitys. Kun muutamme yhtä näistä kolmesta, kaksi muuta muuttuu myös. Kehä on valmis, rentous lisääntyy kokonaisvaltaisesti. Kun hengitys pitenee, hermosto rauhoittuu. Keho rentoutuu ja mieli tyyntyy. Kun keho...