Siirry pääsisältöön

Miksi jooga auttaa fyysiseen kipuun?

Kolme syytä miksi rentouttava jooga auttaa fyysisissä kivuissa?




Arkielämä haastaa kehoamme. Yksipuolinen liikunta, toistuvat liikeradat, virheasennot ja levon puute vaikuttavat fyysiseen kehoomme, jolloin keho jäykistyy ja saatamme kehittää erilaisia kiputiloja. Niska jumittaa, selkään sattuu, hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti.

Kun keho alkaa kokea kipua, mielikin alkaa jäykistyä, ja on entistä hankalampi rentoutua. Välttelemme kivun kokemusta, ja keho jäykistyy lisää. Kehä on valmis, ja kipu lisääntyy, vaikka me vain haluaisimme parantua kivusta.


MITEN JOOGA VOI AUTTAA?


1. Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä.


Me olemme kokonaisuus, kehomme ja mielemme yhdistyvät toisiinsa hengityksen avulla. Rentouttavassa joogassa pyritään rentouttamaan keho, mieli ja hengitys. Kun muutamme yhtä näistä kolmesta, kaksi muuta muuttuu myös. Kehä on valmis, rentous lisääntyy kokonaisvaltaisesti.

Kun hengitys pitenee, hermosto rauhoittuu. Keho rentoutuu ja mieli tyyntyy. Kun keho rentoutuu, hengitys pitenee kuin itsestään, ja laukkaava mieli hidastuu. Kun mieli on rento, hengitys muuttuu rauhallisemmaksi, ja keho uskaltaa päästää irti kiristyksistä ja jäykkyyksistä. Kivun tunne vähenee.


2. Jooga tuo tilaa kehoon, jolloin kiristykset ja jäykkyydet sulavat pois.


Keho avautuu, kipua tuovat virheasennot alkavat korjaantua. Kun kehosta tulee joustavampi, kipu alkaa sulaa kiristysten mukana pois. Fyysinen hyvinvointi paranee, ja ilo astuu kivun tilalle!


3. Jooga opettaa hyväksyntää ja tietoista läsnäoloa


Mikään ei ole pysyvää, vaan elämme jatkuvassa muutostilassa ja voimme koko ajan oppia uutta. Voimme korjata epätasapainotiloja kehossamme ja mielessämme. Kipu ei ole pysyvä olotila, vaan voimme päästää siitä irti, joskus vaikka vain yhden joogaharjoituksen ajaksi.

Kun rentoudumme itsemme äärelle, voimme pysähtyä ja nauttia olostamme, juuri tässä hetkessä, juuri nyt.


Sanmayassa opettavista joogista erityisesti rentoutumiseen ja hellittämiseen painottuvat joogat ovat keskiviikon Zenhatha sekä perjantaisin ja sunnuntaisin opetettavat Yinjooga-tunnit.


Ilmoittaudu tunneille: https://www.varaaheti.fi/joogakoulusanmaya/fi

tai laittamalla spostia joogakoulusanmaya@gmail.com, voit varata paikan etätunnille Zoomin kautta (hinta 10€).

TERVETULOA! 💝

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme myyttiä joogasta

🧡  JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE 🧡 1. Jooga ei sovellu kankeille Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!! Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat! 2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään j

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa? On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin? Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan. Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että h

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se