Siirry pääsisältöön

Joogalajit: Astanga

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA 

Tarkastelussa Astangajooga 

Astangajooga on hyvin fyysinen ja vahva joogaharjoitus, joka vaatii harjoittajaltaan notkeutta, voimaa ja ketteryyttä.
Astanga -sana tarkoittaa kahdeksanosaista tietä. Asana on yksi näistä kahdeksasata osasta, jotka johtavat joogan päämäärään. Länsimaille on tyypillistä lähestyä joogaa nimenomaan asanahajotuksen kautta. Asana tarkoittaa joogan fyysistä, kehollista harjoitusta.

Astanga on dynaaminen ja fyysinen joogatyyli, jossa harjoitus toistuu samanlaisena joka kerta. Harjoitus seuraa ohjelmaa, joka koostuu aurinkotervehdyksistä, asanoista ja loppurentoutuksesta. Samaa asanaa ja asanasarjaa voidaan harjoitella vuosikausia, ennen kuin edetään seuraavaan asanaan ja -sarjaan. 


Harjoituksen myötä lihaskunto, notkeus ja voima paranevat, 

ja terveys ja elinvoima lisääntyvät.

Astanga vaikuttaa kehon lisäksi myös mieleen, rutiininomaisessa harjoituksessa mieli pääsee vaipumaan lähes meditatiiviseen tilaan ja toisaalta mieli pysyy uutta oppiessa virkeänä. 


Astanga tuo itseluottamusta ja oman kehon arvostusta. 

Saatat yllättää itsesi asennoista, 

joihin et uskonut koskaan kykeneväsi!



Astangasta tulee usein mieleen Youtube-videot, joissa vahvat joogit tekevät mahdottomilta näyttäviä liikesarjoja kauniissa maisemissa, mutta jo lyhyen harjoittelun jälkeen huomaat itsekin pystyväsi samanlaisiin suorituksiin!

Astanga sopii kaiken tasoisille joogaajille, ja sen voi aloittaa ilman aikaisempaa tutustumista joogaan. Raskauden alussa, kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, ei suositella astangan harjoittamista. Astangaa ei suositella aloitettavaksi raskauden aikana. Säännöllinen astangaharjoitus tuo kehoon voimaa ja ketteryyttä!

”Ihastuin astangassa sen rutiineihin, aina samana toistuvaan liikesarjaan, fyysisyyteen ja haastavuuteen. Vaikka astanga on rutiininomaista, siinä oppii koko ajan harjoituksesta, asanoista ja itsestään uutta. Astanga haastaa joka kerta, olit sitten viimeksi tehnyt harjoitusta vuosi sitten tai edellisenä päivänä. Astanga kehittää voimaa, tuo lisää notkeutta ja tietenkin kaiken joogan tavoin rauhoittaa kiireistä mieltä. Olen ollut hämmästynyt, miten minun epäliikunnallinen kehoni taipuu ennen niin akrobaattisilta näyttäviin asanoihin! 

Opin edelleen astangassa kehostani koko ajan uutta, ja se tuntuu mahtavalta!”





MITEN LÖYTÄÄ ITSELLE PARAS JOOGATYYLI?-

Saamme paljon kyselyjä siitä, millainen joogalaji olisi itselle paras. Usein vastaamme, että kokeilemalla löytyy parhaiten itselle sopiva joogatyyli mutta vastaus voisi olla myös enemmän. Tässä kirjoitussarjassa esitellään Sanmayassa opetettavat joogatyylit niin, että erilaiset suuntaukset avautuvat paremmin myös sinulle ja voit löytää laajasta tarjonnastamme itseäsi eniten puhuttelevat lähestymistavat. 

Sanmayassa opetetaan astangaa, hathajoogaa, kundaliinijoogaa, yinjoogaa, vinyasa flow-tunteja ja pilatesjoogaa.


Kaikilla näillä joogasuuntauksilla on omat ominaispiirteensä ja lisäksi ohjaaja välittää ohjauksessaan aina omaa kokemustaan ja tulkintaansa opettamastaan suuntauksesta. Sanmayan opettajilla on myös laajasti eri koulutuksia hyvin laajasta joogakoulutusten kentästä.

Aikataulut ja hinnat löydät osoitteesta: www.sanmaya.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme myyttiä joogasta

🧡  JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE 🧡 1. Jooga ei sovellu kankeille Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!! Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat! 2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään j

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa? On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin? Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan. Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että h

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se