Siirry pääsisältöön

Joogalajit: Astanga

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA 

Tarkastelussa Astangajooga 

Astangajooga on hyvin fyysinen ja vahva joogaharjoitus, joka vaatii harjoittajaltaan notkeutta, voimaa ja ketteryyttä.
Astanga -sana tarkoittaa kahdeksanosaista tietä. Asana on yksi näistä kahdeksasata osasta, jotka johtavat joogan päämäärään. Länsimaille on tyypillistä lähestyä joogaa nimenomaan asanahajotuksen kautta. Asana tarkoittaa joogan fyysistä, kehollista harjoitusta.

Astanga on dynaaminen ja fyysinen joogatyyli, jossa harjoitus toistuu samanlaisena joka kerta. Harjoitus seuraa ohjelmaa, joka koostuu aurinkotervehdyksistä, asanoista ja loppurentoutuksesta. Samaa asanaa ja asanasarjaa voidaan harjoitella vuosikausia, ennen kuin edetään seuraavaan asanaan ja -sarjaan. 


Harjoituksen myötä lihaskunto, notkeus ja voima paranevat, 

ja terveys ja elinvoima lisääntyvät.

Astanga vaikuttaa kehon lisäksi myös mieleen, rutiininomaisessa harjoituksessa mieli pääsee vaipumaan lähes meditatiiviseen tilaan ja toisaalta mieli pysyy uutta oppiessa virkeänä. 


Astanga tuo itseluottamusta ja oman kehon arvostusta. 

Saatat yllättää itsesi asennoista, 

joihin et uskonut koskaan kykeneväsi!



Astangasta tulee usein mieleen Youtube-videot, joissa vahvat joogit tekevät mahdottomilta näyttäviä liikesarjoja kauniissa maisemissa, mutta jo lyhyen harjoittelun jälkeen huomaat itsekin pystyväsi samanlaisiin suorituksiin!

Astanga sopii kaiken tasoisille joogaajille, ja sen voi aloittaa ilman aikaisempaa tutustumista joogaan. Raskauden alussa, kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, ei suositella astangan harjoittamista. Astangaa ei suositella aloitettavaksi raskauden aikana. Säännöllinen astangaharjoitus tuo kehoon voimaa ja ketteryyttä!

”Ihastuin astangassa sen rutiineihin, aina samana toistuvaan liikesarjaan, fyysisyyteen ja haastavuuteen. Vaikka astanga on rutiininomaista, siinä oppii koko ajan harjoituksesta, asanoista ja itsestään uutta. Astanga haastaa joka kerta, olit sitten viimeksi tehnyt harjoitusta vuosi sitten tai edellisenä päivänä. Astanga kehittää voimaa, tuo lisää notkeutta ja tietenkin kaiken joogan tavoin rauhoittaa kiireistä mieltä. Olen ollut hämmästynyt, miten minun epäliikunnallinen kehoni taipuu ennen niin akrobaattisilta näyttäviin asanoihin! 

Opin edelleen astangassa kehostani koko ajan uutta, ja se tuntuu mahtavalta!”





MITEN LÖYTÄÄ ITSELLE PARAS JOOGATYYLI?-

Saamme paljon kyselyjä siitä, millainen joogalaji olisi itselle paras. Usein vastaamme, että kokeilemalla löytyy parhaiten itselle sopiva joogatyyli mutta vastaus voisi olla myös enemmän. Tässä kirjoitussarjassa esitellään Sanmayassa opetettavat joogatyylit niin, että erilaiset suuntaukset avautuvat paremmin myös sinulle ja voit löytää laajasta tarjonnastamme itseäsi eniten puhuttelevat lähestymistavat. 

Sanmayassa opetetaan astangaa, hathajoogaa, kundaliinijoogaa, yinjoogaa, vinyasa flow-tunteja ja pilatesjoogaa.


Kaikilla näillä joogasuuntauksilla on omat ominaispiirteensä ja lisäksi ohjaaja välittää ohjauksessaan aina omaa kokemustaan ja tulkintaansa opettamastaan suuntauksesta. Sanmayan opettajilla on myös laajasti eri koulutuksia hyvin laajasta joogakoulutusten kentästä.

Aikataulut ja hinnat löydät osoitteesta: www.sanmaya.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se ...

Kundaliinijoogan ja meditaation hyötyjä

KUNDALIINIJOOGAN JA MEDITAATION HYÖTYJÄ Vuonna 2006 odottaessani ensimmäistä lastani, olin 22-vuotias ja sisältä ihan rikki. Olin ahdistunut, pihalla itseni kanssa, superkiireinen ja elämän hallinta hukassa. Käytin päihteitä ja kärsin syömisongelmista, mässäilin ja oksentelin. Raskauden myötä halusin alkaa voimaan paremmin. Päätin kokeilla joogaa, koska oletin sen olevan riittävän helppoa ja kevyttä liikuntaa. Ensimmäisestä tunnista lähtien joku sisällä kolahti. Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006 saakka. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa Jon Kabat-Zinnin metodeilla sekä Suomen joogaliiton opettamana. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Opin ottamaan rennommin ja arvostamaan fyysistä kehoani. Opin ehkä hitusen itsekin arvostamista ja myötätuntoa itseäni kohtaan. Edelliset kuusi vuotta olen aktiivises...

Miksi jooga auttaa fyysiseen kipuun?

Kolme syytä miksi rentouttava jooga auttaa fyysisissä kivuissa? Arkielämä haastaa kehoamme. Yksipuolinen liikunta, toistuvat liikeradat, virheasennot ja levon puute vaikuttavat fyysiseen kehoomme, jolloin keho jäykistyy ja saatamme kehittää erilaisia kiputiloja. Niska jumittaa, selkään sattuu, hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti. Kun keho alkaa kokea kipua, mielikin alkaa jäykistyä, ja on entistä hankalampi rentoutua. Välttelemme kivun kokemusta, ja keho jäykistyy lisää. Kehä on valmis, ja kipu lisääntyy, vaikka me vain haluaisimme parantua kivusta. MITEN JOOGA VOI AUTTAA? 1. Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Me olemme kokonaisuus, kehomme ja mielemme yhdistyvät toisiinsa hengityksen avulla. Rentouttavassa joogassa pyritään rentouttamaan keho, mieli ja hengitys. Kun muutamme yhtä näistä kolmesta, kaksi muuta muuttuu myös. Kehä on valmis, rentous lisääntyy kokonaisvaltaisesti. Kun hengitys pitenee, hermosto rauhoittuu. Keho rentoutuu ja mieli tyyntyy. Kun keho...