Siirry pääsisältöön

Joogalajit: Yinjooga



ERILAISISTA JOOGALAJEISTA 


Tarkastelussa Yinjooga 


Monelle meistä tuttu oravanpyörä syntyy kun hektinen arki kiristää mieltä, jännittää kehoa ja lyhentää hengitystä. Jatkuessaan päivästä toiseen keho jännittyy lisää eikä hengitys enää rentouta kireitä lihaksia. Silloin mieli alkaa ahdistua ja hengitys muuttuu edelleen pinnallisemmaksi. Millä tämän kaikille tutun stressireaktion ja oravanpyörän saisi katkaistua ja tilanteen nollattua?



Keho, mieli ja hengitys muodostavat kolminaisuuden, jossa kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa.Kun yksi osa muuttuu, muut seuraavat perässä.  Yinjoogassa vaikutetaan pitkien staattisten asentojen avulla ja kehon kautta mielen ja hengityksen rentoutumiseen.


Yinjooga on kehon ja mielen tietoinen lepohetki.

Yinjooga on ihana, kehoa ja mieltä hemmotteleva joogamuoto, joka yhdistää joogaa ja kiinalaista lääketiedettä. Yinjoogan pitkäkestoiset asanat tapahtuvat joko istuen tai makuulla, ja hengitys sulattaa pois jumeja, tukoksia ja lukkoja. Kun rento lihas laajenee hengityksen avulla, seurauksena on paljon tilavampi ja joustavampi keho sekä rauhallinen ja stressiä paremmin sietävä mieli.  Harjoitus ei ole fyysisesti monimutkainen, joten aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita.
Yinjoogassa rauhoitutaan kehoa avaaviin asanoihin useiden minuuttien ajaksi. Kun keho rentoutuu, mieli tyyntyy, hengitys syvenee ja hermosto rauhoittuu. Keho ja mieli saavat lepohetken hektisestä arjesta ja stressitaso laskee. Keho muuttuu vetreämmäksi, ja energia pääsee virtaamaan paremmin.


” Jooga tuo mielenrauhaa, seesteisyyttä ja kykyä hyväksyä asiat sellaisina kuin ne ovat. Käytin vuosikausia valittamiseen, asioiden muuttamisen yrittämiseen ja suoranaiseen kiukutteluun. Vasta jooga, ja varsinkin yin jooga, toi ratkaisun ja onnellisuuden. Jooga tuo armeliaisuutta ja armollisuutta itseä kohtaan, se auttaa hyväksymään kehon ja mielen sellaisena kuin ne ovat. Ja se tuo tyyneyden, mielenrauhan ja onnellisuuden. Mikään ei ole pysyvää. Joogassa epämukavuus helpottaa hankalassa asanassa ennen pitkää, sinä voit helpottaa oloasi hengityksellä. Sama on elämässä, mikään ei ole pysyvää, vaan kaikki on muutoksessa koko ajan, ja sinä voit vain hengittää ja hyväksyä elämän jatkuvan virran <3 
Kun oivalsin tämän, elämä muuttui paljon helpommaksi. ”




MITEN LÖYTÄÄ ITSELLE PARAS JOOGATYYLI?-
Saamme paljon kyselyjä siitä, millainen joogalaji olisi itselle paras. Usein vastaamme, että kokeilemalla löytyy parhaiten itselle sopiva joogatyyli mutta vastaus voisi olla myös enemmän. Tässä kirjoitussarjassa esitellään Sanmayassa opetettavat joogatyylit niin, että erilaiset suuntaukset avautuvat paremmin myös sinulle ja voit löytää laajasta tarjonnastamme itseäsi eniten puhuttelevat lähestymistavat. 

Sanmayassa opetetaan astangaa, hathajoogaa, kundaliinijoogaa, yinjoogaa, vinyasa flow-tunteja ja pilatesjoogaa.

Kaikilla näillä joogasuuntauksilla on omat ominaispiirteensä ja lisäksi ohjaaja välittää ohjauksessaan aina omaa kokemustaan ja tulkintaansa opettamastaan suuntauksesta. Sanmayan opettajilla on myös laajasti eri koulutuksia hyvin laajasta joogakoulutusten kentästä.

Aikataulut ja hinnat löydät osoitteesta: www.sanmaya.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme myyttiä joogasta

🧡  JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE 🧡 1. Jooga ei sovellu kankeille Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!! Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat! 2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään j

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa? On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin? Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan. Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että h

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se