Siirry pääsisältöön

Jooga ja ihmissuhteet: 3 hyvää syytä mennä joogamatolle


3 HYÖTYÄ HARRASTAA JOOGAA IHMISSUHTEIDEN NÄKÖKULMASTA: 

Miten joogalla voi oppia dialogisuutta?





“We meditate so that our minds can be sharp and alert. We chant mantras so that our souls may be ignited like candles. We walk in the light of this beauty.” 
~ Yogi Bhajan

Säännöllinen joogan harjoittaminen:

  1. Parantaa vuorovaikutusta ja luo dialogisuutta
  2. Syventää ihmissuhteita ja tasavertaisuutta
  3. Lisää läsnäoloa ja myötätuntoa itseä sekä toisia kohtaan


Säännöllinen joogan harjoittaminen parantaa vuorovaikutusta ja syventää ihmissuhteita. Toisista ihmisistä tulee matkakumppaneita ja opettajia, joiden kanssa kilpailu ja vertailu tulevat tarpeettomiksi. Joogan kokemus luo mahdollisuuden aidon dialogisen suhteen syntymiselle. Se lisää läsnäoloa ja syventää itsetuntemusta, jota dialogisuus ihmissuhteessa edellyttää.

Dialogisuus tarkoittaa sitä, että kuulet toista ihmistä autenttisesti ja avoimesti sellaisena kuin hän on. Dialogissa ei ole oikeassa tai väärässä olijaa vaan se tuottaa ymmärrystä ja luo merkityksiä asioille.

Säännöllinen joogan harjoittaminen auttaa ymmärtämään paremmin itseä ja toisia. Se lisää kykyämme kohdata toisemme tasavertaisesti ja toisen erilaisuuden hyväksyvästi. Läsnäolemisen taito tuo vuorovaikutukseen empaattisen kuuntelun ja ilmaisemisen avoimuuden. Ne ovat kaikki dialogisuuden piirteitä.

Dialoginen suhde on tasavertainen kahden samanarvoisen ihmisen kohtaaminen läsnäolevassa tilassa. 


Joogaharjoituksella voit tukea ja kasvattaa näitä taitoja itsessäsi. Sinun ei tarvitse muuta kuin astua matolle. Keho ja harjoitus ovat opettajiasi, mielen voit jättää odottamaan narikkaan harjoituksen ajaksi. Tunnin jälkeen valjasta mielesi välineeksi, jolla käytät joogamaton opetusta arjessasi!

Näe itsesi jokaisessa toisessa, 
ole rakastava ja myötätuntoinen itsellesi ja toisille!

💕💕💕


Mantrameditaatio kommunikaation parantamiseksi

Kokeile seuraavaa mantraa tai mantrameditaatiota kommunikation vahvistamiseksi.

Istu hyvässä asennossa, jossa voit ojentaa selkäsi. Sulje silmäsi. 

Tuo kädet Venus mudraan (sormet ristissä, miehillä oikea peukalo päällä ja naisilla vasen) napakeskuksen eteen. 

Laula, kuuntele ja ymmärrä sisäisesti mantran Humee Hum Brahm Hum merkitys. Anna sen lävistää sinut.

Valitse tämä versi mantrasta tai jokin muu: Humee muh brahm hum (Kevin James)


Mantra tarkoittaa englanniksi ”We are We. We are God.” Se tarkoittaa että olemme ”the spirit of God.” Mantran toistaminen vahvistaa yhteyttämme sieluumme ja alkulähteeseen, todelliseen olemukseemme.

Humee hum brahm hum -mantrameditaatiolla voit tehdä kommunikaatiostasi vahvaa ja vaikuttavaa. 

Meditaation jälkeen istu muutama minuutti itseksi ja kysy itseltäsi: Kuuletko mitä olet sanomassa? Ymmärrätkö täysin omat sanasi? Tulevatko sanat sydämestäsi ja pystytkö täysin seistä niiden takan? Jos et, sanoistasi katoaa kaikki energia ja totuus. Kehitä kommunikaatiostasi tietoista, suoraa ja todellista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme myyttiä joogasta

🧡  JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE 🧡 1. Jooga ei sovellu kankeille Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!! Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat! 2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään j

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa? On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin? Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan. Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että h

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se