Siirry pääsisältöön

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!


Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin



Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa?


On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin?

Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan.

Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että haastamaan kehoaan. Fyysisestä, kehoa vahvistavasta joogasta voi olla suuri apu esimerkiksi siihen, jos keho tuntuu heikolta. Keho tarvitsee vahvoja lihaksia kannattelemaan itseään ja lihasten vahvistaminen voi vähentää huomattavasti erilaisia kiputiloja. Syvät vatsalihakset, jotka aktivoituvat lukuisissa seisoma- ja tasapainoasennoissa saavat kehon keskustan hallintaan. Tällä on merkittävä vaikutus esimerkiksi selkäkipuihin.

Vahva keho - vahva mieli?


Joogaharjoitus matolla alkaa pikku hiljaa heijastumaan mattoa ympäröivään elämään. Klisee tai ei, jooga muuttaa ihmisten elämää. Haastava, kehoa vahvistava harjoitus heijastuu mieleen esimerkiksi itsevarmuutena. Kun tasapainoilemme haastavassa asennossa tai hengitämme voimakkaasti lankussa alamme pohtimaan rajojamme, joita olemme itsellemme asettaneet. Paitsi että keho on vahvistunut ja kannattelemme itseämme aivan eri tavalla, ryhdikkäästi ja arvokkaasti, sama itsevarmuus alkaa heijastumaan elämän eri osiin. Kehoa vahvistava jooga kaivaa meistä sen valtavan potentiaalin esiin, mikä meissä jo on - eikä kivuton, jäntevä vartalokaan ole pahitteeksi!

Sanmayassa erityisesti kehon hallintaan ja vahvuuteen painottavia tunteja ovat kesälukkarissa Wilman hathatunnit tiistaisin, Anne-Marin tunnit torstaisin ja Johannan astangatunnit. Näistä tunneista saat potkua!

Kurkkaa kuvaukset ja aikatulut tarkemmin nettisivuiltamme: https://www.sanmaya.fi/viikkotunnit2

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme myyttiä joogasta

🧡  JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE 🧡 1. Jooga ei sovellu kankeille Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!! Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat! 2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään j

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se