Siirry pääsisältöön

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!


Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin



Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa?


On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin?

Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan.

Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että haastamaan kehoaan. Fyysisestä, kehoa vahvistavasta joogasta voi olla suuri apu esimerkiksi siihen, jos keho tuntuu heikolta. Keho tarvitsee vahvoja lihaksia kannattelemaan itseään ja lihasten vahvistaminen voi vähentää huomattavasti erilaisia kiputiloja. Syvät vatsalihakset, jotka aktivoituvat lukuisissa seisoma- ja tasapainoasennoissa saavat kehon keskustan hallintaan. Tällä on merkittävä vaikutus esimerkiksi selkäkipuihin.

Vahva keho - vahva mieli?


Joogaharjoitus matolla alkaa pikku hiljaa heijastumaan mattoa ympäröivään elämään. Klisee tai ei, jooga muuttaa ihmisten elämää. Haastava, kehoa vahvistava harjoitus heijastuu mieleen esimerkiksi itsevarmuutena. Kun tasapainoilemme haastavassa asennossa tai hengitämme voimakkaasti lankussa alamme pohtimaan rajojamme, joita olemme itsellemme asettaneet. Paitsi että keho on vahvistunut ja kannattelemme itseämme aivan eri tavalla, ryhdikkäästi ja arvokkaasti, sama itsevarmuus alkaa heijastumaan elämän eri osiin. Kehoa vahvistava jooga kaivaa meistä sen valtavan potentiaalin esiin, mikä meissä jo on - eikä kivuton, jäntevä vartalokaan ole pahitteeksi!

Sanmayassa erityisesti kehon hallintaan ja vahvuuteen painottavia tunteja ovat kesälukkarissa Wilman hathatunnit tiistaisin, Anne-Marin tunnit torstaisin ja Johannan astangatunnit. Näistä tunneista saat potkua!

Kurkkaa kuvaukset ja aikatulut tarkemmin nettisivuiltamme: https://www.sanmaya.fi/viikkotunnit2

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se ...

Kundaliinijoogan ja meditaation hyötyjä

KUNDALIINIJOOGAN JA MEDITAATION HYÖTYJÄ Vuonna 2006 odottaessani ensimmäistä lastani, olin 22-vuotias ja sisältä ihan rikki. Olin ahdistunut, pihalla itseni kanssa, superkiireinen ja elämän hallinta hukassa. Käytin päihteitä ja kärsin syömisongelmista, mässäilin ja oksentelin. Raskauden myötä halusin alkaa voimaan paremmin. Päätin kokeilla joogaa, koska oletin sen olevan riittävän helppoa ja kevyttä liikuntaa. Ensimmäisestä tunnista lähtien joku sisällä kolahti. Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006 saakka. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa Jon Kabat-Zinnin metodeilla sekä Suomen joogaliiton opettamana. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Opin ottamaan rennommin ja arvostamaan fyysistä kehoani. Opin ehkä hitusen itsekin arvostamista ja myötätuntoa itseäni kohtaan. Edelliset kuusi vuotta olen aktiivises...

Miksi jooga auttaa fyysiseen kipuun?

Kolme syytä miksi rentouttava jooga auttaa fyysisissä kivuissa? Arkielämä haastaa kehoamme. Yksipuolinen liikunta, toistuvat liikeradat, virheasennot ja levon puute vaikuttavat fyysiseen kehoomme, jolloin keho jäykistyy ja saatamme kehittää erilaisia kiputiloja. Niska jumittaa, selkään sattuu, hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti. Kun keho alkaa kokea kipua, mielikin alkaa jäykistyä, ja on entistä hankalampi rentoutua. Välttelemme kivun kokemusta, ja keho jäykistyy lisää. Kehä on valmis, ja kipu lisääntyy, vaikka me vain haluaisimme parantua kivusta. MITEN JOOGA VOI AUTTAA? 1. Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Me olemme kokonaisuus, kehomme ja mielemme yhdistyvät toisiinsa hengityksen avulla. Rentouttavassa joogassa pyritään rentouttamaan keho, mieli ja hengitys. Kun muutamme yhtä näistä kolmesta, kaksi muuta muuttuu myös. Kehä on valmis, rentous lisääntyy kokonaisvaltaisesti. Kun hengitys pitenee, hermosto rauhoittuu. Keho rentoutuu ja mieli tyyntyy. Kun keho...