Siirry pääsisältöön

Joogaa modernille ihmiselle

Mihin joogaa tarvitaan modernissa ajassa?



JATKUVA KIIRE


Monen meidän haasteena on jatkuva kiireen tuntu elämässä. Tuntuu että aika ei riitä mihinkään ja koko ajan on oltava menossa. On työt, lasten harrastukset, omat harrastuksen ja lemmikkien harrastukset. On ulkopuolelta tulevat odotukset ja vaatimukset, jotka puristavat ja pakottavat pysymään liikkeessä. Täytyy olla deadlineissä, tavoitteissa ja uusimpien tuulien aallonharjalla. Täytyy näyttää hyvältä, kuulostaa fiksulta ja menestyä toiminnassa.

Jonnekin sinne välimaastoon tai kaikkien näiden taakse, jää pienen pieni ihminen, jolla on tarpeita ja ihan omanlainen suunnitelma elämän varalle. Mikä se on? Oletko huomannut? Oletko kysynyt? Oletko pysähtynyt kuuntelemaan?


PYSÄHTYMINEN LUVAN KANSSA


Ainakin itselleni se on kaiken menon ja meiningin keskellä mahdotonta! On kerta kaikkiaan kaiken muun lisäksi liikaa, että juostessani paikasta toiseen pysähtyisin samalla kuuntelemaan mitähän meikäläisen kropalle ja päälle mahtaa kuulua? Oonkohan nyt oikealla polulla vai täysin kateissa? Ei kuule, kuulu vastausta vaikka kysyisi!

Tarvitsen paikan ja tilan pysähtymiselle. Tarvitsen ohjausta siihen, että joku toinen auttaa minua rentoutumaan ja hellittämään. Tarvitsen ohjausta huomatakseni jotain muutakin kuin mielen jatkuvan pöpötyksen. Tarvitsen apua ajatusluuppien katkaisemiselle. Tarvitsen tilaa ja itseäni mutta en osaa olla itseni kanssa ellen ota siihen tarkoituksella aikaa. Niinpä käyn joogatunneilla. Niinpä teen harjoitusta kotona. Otan sille aikaa ja priorisoin sen kalenterista, koska muuten elämäni on kaaosta jossa on tukalaa olla!


TEHOKASTA PALAUTUMISTA

Kun elämänrytmi on nopea, tehokas ja tuottava, silloin tarvitsee vastapainoksi tehokasta palautumista. Palautumisesta tulee tehokasta kun joku toinen ottaa sen ohjat, sanoo milloin mitäkin tehdään. Siinä saa kokea antautumista, vihdoin saa luvan kanssa vain olla.

Ohjatut joogatunnit on rakennettu tietyllä tavalla, jossa tuhansien vuosien takaiset asennot toistuvat ja liikkuvat muodosta toiseen. Ohjattu joogaharjoitus ei koskaan ole mikään summan mutikassa luotu jumppa. Sen tarkoitus ja tavoite on kuljettaa hajaannuksen tilasta olemisen ja vastaanottamisen tilaan. Lähelle omaa keskusta. Sen tarkoitus on kokea itseään.


JOOGA SYNTYY ARJESSA


Sen vuoksi jooga on niin tehokas tuki palautumiselle ja jaksamiselle. Säännöllinen pysähtyminen ja kehon kuunteleminen siirtyvät vähitellen osaksi arkea. Jonain päivänä juostessani kellon perässä saatan kesken kaiken muistaa hengittää. Sitä on jooga arjessa. Pieniä hetkiä itsesi kanssa. Ne rakentavat kestävää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sitä moderni-ihminen tässä ajassa tarvitsee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme myyttiä joogasta

🧡  JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE 🧡 1. Jooga ei sovellu kankeille Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!! Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat! 2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään j

Miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa? On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin? Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan. Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että h

3 SYYTÄ HARJOITTAA JOOGAA STRESSAANTUNEENA

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus! Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään. Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää? 1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin. Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se